4.5 z 5 hvězdiček
E-kniha299 Kč
E-kniha
Kniha je ve formátu PDF
299 Kč s DPH
Jsme transparentní
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu… Přejít na celý popis
Příběh Mansonovy vraždící sekty, mezi jejímiž oběťmi byla i slavná herečka (a její nenarozené dítě), módní kadeřník a stylista, dědička kávového impéria či spořádaní středostavovští manželé... Více informací
České tradice a jídla s nimi spojená jsou bezednou studnicí inspirace. Své o tom ví i historicky první vítězka televizní soutěže amatérských pekařů Petra Burianová, pro niž jsou lokální suroviny a sezónnost základem veškerého kuchařského umu. Nahlédněte do její kuchyně a nechte se zlákat jedinečnými recepty vycházejícími z přirozeného koloběhu české přírody! Jednotlivé kapitoly kopírují střídání ročních období a doplňují je ukázky tradičních řemesel. Chutně, česky, tradičně. Kuchařka sezónních receptů od vítězky populární pekařské soutěže.
4.8 z 5 61 hodnocení čtenářů
53× 5 hvězdiček 2× 4 hvězdičky 5× 3 hvězdičky 1× 2 hvězdičky 0× 1 hvezdička
Adam registrovaný uživatel 2 z 5 hvězdiček
Zklamal jsem se v očekáváních a to silně; je to prostě v dobrém i zlém úplně obyčejná kuchařka-kompilát klasických věcí v klasickém provedení. Petru jsem jako asi všichni budoucí čtenáři sledoval v soutěži, kde jako všichni zúčastnění pekla invenčně, s nějakým vlastním vkladem a všechny moučníky se snažila ozvláštnit, dotáhnout a překvapit, dva tři soutěžní recepty jsem i s úspěchem zkusil. Od kuchařky jsem čekal totéž, tedy recepty nějak ozvláštněné, promyšlené, dotažené, vymyšlené s nasazením - asi jako když si koupíte kuchařku Ramseyho nebo Olivera: nejen, že vám vše samozřejmě vyjde a bude to dobré, ale bude to mít i nějaký autorský vklad, invenci, hravost a rukopis, zajímavé obměny na klasiku, zajímavé kombinace a suroviny, cokoliv nového. Bohužel tenhle přístup je v českých kuchařkách úplnou raritou, přetiskují se tu sto let ořechové bábovky a "ta pravá svíčková" a i Petra "servíruje" naprostou klasiku: zhruba 80 % receptů představují známé moučníky ve známém provedení, kde - pokud je neděláte poprvé - vás nepřekvapí doslova vůbec nic, devět z deseti receptů opakuje pět ingrediencí, jen jednou je tam kakako a podruhé skořice. Na jednu stranu to má nějakou vnitřní integritu s tím, kým Petra je: autentická "máma", která si libuje v tradičním a klasickém a doma peče dětem "plechy". Ovšem druhá věc je, proč o tomhle nutně psát kuchařku. Do toho je tu mezi až kýčovitým folklórem a celou tou "českou klasikou" třeba převzatý recept z Polska. Kniha je pro mě takovým pekařským ekvivalentem Romana Vaňka, tedy manuál, nikoliv autorský počin. Potěší asi někoho, kdo začíná péct a nebo rád peče rodině a dětem onen úplně klasický repertoár. Naopak pokud se chcete inspirovat a objevovat něco nového a překvapivého, nahlédnout za oponu a nejen míchat mouku s kakaem, bude vám spíš líto utracených peněz.
Zita registrovaný uživatel 3 z 5 hvězdiček
Nejspíše jsem měla přehnaná očekávání a proto jsem teď zklamaná. Recepty mi přijdou nejasné, navíc korektor si moc práci neda. Nádherné jsou fotografie, ty rozhodně cením. Zatím jsem pekla jen podle 3 receptů a 2 z nich už opakovat nebudu. Určitě ale nechci odradit ostatní, já mám prostě ráda, např. že je jasně daný zda hmotnost jablek je už po očištění a nebo ne... Chybí mi tam mezikroky.
LIBUŠE GOSPOŠOVÁ registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček
SKVĚLÉ RECEPTY
Milada registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček
Moc pěkně zpracovaná. Při prvním čtení jsem si myslela, že podle toho nic neupeču, ale při druhém jsem si založila tolik receptů, které musím zkusit, že jsem se sama divila.
Viola Dohnalová Štěpánová registrovaný uživatel 5 z 5 hvězdiček Zakoupil produkt
Krásná kniha. Všechny recepty jsou použitelné .
Získejte přehled o vývoji ceny za posledních 60 dní.